Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

nocar

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 901
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Diabetik a sex

15. 04. 2013

Dost jsem váhal, zda se mám pouštět do tohoto tématu. Ale jednak jsem si řekl, že již alespoň název by mohl zaujmout  (dnes je přece vše „sexy“ i úplné nesmysly dostávají takovéto přídomky) a pak možná i obsah blogu.. O který (v případě téma diabet) není takřka zájem. Nevím, kolik návštěvnic či členek Stobu jest konzervativní a přísně mravopočestné jak některé ženy ve Zvonokosech a nakolik se dočkám tvrdé kritiky na moji hlavu se sypající po přečtení tohoto blogu, ale prostě jsem se rozhodl to risknout...

Předem upozorňuji, že pod slovo „diabetik“ zahrnuji osoby obého pohlaví, neb slovo „diabetička“ se mi zdá být takové divné. Takže slovo  diabetik  beru jako např. slovo „průvodčí“.

Takže o co jde :

Jeden z faktorů, který velice významně ovlivňuje stav glykémie diabetiků všech typů je stav jejich psychiky. A to bez ohledu na to, zda se jedná o diabetiky prvního či druhého typu, o diabetiky, kteří jsou na dietě, na „práškách“ či na inzulínu.  To je neoddiskutovatelná skutečnost, ve které mi dá za pravdu každý diabetik,který má doma glukoměr a který při výkyvech psychiky nutně zaznamenal změny v hodnotách hladiny cukru.  Pokud diabetik psychicky těžce snáší své onemocnění, pak se dostává do bludného kruhu glykémie, protože čím má vyšší glykémii, tím má vyšší stres a naopak.

Jednou z cest, jak uklidnit svoji psychiku, radí někteří starší diabetologové, je najít si přítele (přítelkyni), milence (milenku).Tento vzniklý vztah má v oblasti uklidnění psychiky (napření silných emočních myšlenek zcela jiným směrem než na cukrovku) téměř zázračné účinky. Nakonec  i ve filmu „Vratné láhve“ doporučuje něco podobného panu Svěrákovu lékař – jeho bývalý zeť.. Ale pozor !  Nerad bych byl obviněn z navádění k cizoložství či k rozpadu existujících manželství ! Tento „návod“ má svoji platnost jen za určitých specifických okolností, která jsou dány věkem, fyzickými i fyziologickými dispozicemi a také rozumem. Pokud někdo touto cestou jde, musí to být situace, kde je jistota, že nebude tím narušen stávající manželský vztah. Pokud se jedná o diabetika v manželském poměru.  Já vím, že si mnohé dámy (pokud vůbec dočetly blog až sem) již ťukají významně na čelo. Pokud by někdo touto cestou šel a výsledkem by byla žaloba o rozvod ze strany partnera a dlouhé soudní tahanice o majetek či střechu nad hlavou, tak je jasné, že tento způsob „léčby cukrovky“ by měl výsledek podstatně horší, než jaký byl stav diabetika před zahájením této „léčby“ ! !

 Jedním z mých (okolnostmi vynucených) „koníčků“ je sbírání zkušeností a příběhů či osudů diabetiků ve svém okolí. A protože toto hobby jsem nucen provádět již drahnou řadu let, mám ve své „sbírce“ i případy tohoto typu. A mohu potvrdit, že vždy byl výsledek (co se týče významného snížení stresu a hladiny cukru) pozitivní.

Tímto se velice omlouvám mé „silné“ paní Květě, že její „motivátor“ budí dojem , že je nějaký prostopášník !  A také tímto nenavádím žádné diabetiky, kteří náhodou tento blog přečtou, aby si dávali ihned inzerát na téma „Hledám za účelem snížení glykémie…  zn. Jen čestně! „  Jen jsem chtěl tímto říci, že cest jak snížit glykémii (pokud její nežádoucí výška byla způsobena špatným psychickým stavem)  je povícero…

 A teď, kdo jste bezviny, mne můžete kamenovat…

 

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 04. 2013 20:03
Ano, určitě jsou lidé, kteří těžce snášejí samotu, pak je v pořádku, že si hledají partnera. Moc mě pobavilo zadání "inzerátu", to nemá chybu. :-)))))
17. 04. 2013 21:38
ANo, s úsměvem to jde všechno líp!!!
Hezký článek!
16. 04. 2013 00:11
Blog jsem si přečetla s velkým zájmem. Ale, když má diabetik stres a nejen diabetik, má velmi těžko pomyšlení na techtle, mechtle.
15. 04. 2013 14:54
Děkuji! Upřímně jsem se pobavila a hned mám hezčí zbytek dne;-)
15. 04. 2013 09:02
Tak tenhle článek opět doporučím mamince :D Ale jen pro pobavení, tatínka má moc ráda a nerada bych, aby ji napadaly nekalé myšlénky :D
15. 04. 2013 08:33
Pěkný příspěvek,s potěšením jsem ho přečetla :)))
15. 04. 2013 08:31
palec nahoru. Richarde, ze svého okolí vím, že to co píšeš je pravda pravdoucí. je zajímavé, že ti největší puritáni se ukázali jako největší sběrači milenců či milenek. Jednou jsem se na toto téma ptal lékaře a on mi řekl, že je to normální a je od toho odvozeno přísloví " tichá voda břehy mele". A kamenovat tě asi nikdo nebude, je to jeden z vyzkoušených návodů, nic víc.
15. 04. 2013 08:20
Richarde já tak ráda čtu tvé příspěvky. Myslím, že kamenování nebude a je to velmi poučné i pro ty, kteří nejsou diabetici. Díky :-))
15. 04. 2013 07:58
Richarde, myslím, že tvůj článek je naprosto v pohodě a že žádné kamenováni nebude..... Vždyť je víc než jasné, že dobrý psychický stav a pohoda duše dokáží zázraky.... :-))
15. 04. 2013 07:51
Děkuji Richarde za omluvu, je to poněkud svérázný přístup k léčbě cukrovky, kteří puritáni nepříjmou a ti druzí se nemusí vymlouvat na cukrovku. Já, než si komplikovat život, tak se radši půjdu svižnm tempem projít. :-))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři